File de miel cu sparanghel verde
PrinteazaFile de miel cu sparanghel verde din: sparanghe, sare, fileuri de miel, piper, usturoi, unt, vin, salvie.
- 500 g sparanghel verde, doar treimea superioară
- sare
- 4 fileuri de miel (a 100 g)
- piper
- 3 căţei de usturoi
- 5 linguri de unt
- 100 ml vin alb
- 2 linguri de frunze proaspete de salvie
Mod de preparare:
Se fierbe sparanghelul circa 5 minute în apă cu sare, după care se scoate din apă şi se păstrează la cald.
Se condimentează fileurile de miel. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt.
Se încing într-otigaie 3 linguri de unt, în care se prăjesc apoi fileurile de miel câte 3 minute pe fiecare parte. Carnea se scoate apoi din tigaie şi se păstrează la cald.
Se căleşte usturoiul în grăsimea în care s-au prăjit fileurile, după care în tigaie se toarnă vinul şi se lasă toată zeama să fiarbă puţin. Se adaugă apoi restul de unt, care leagă amestecul şi îi conferă o consistenţă cremoasă.
Fileurile de miel se servescîmpreună cu sparanghelul, sosul şi cu o garnitură de chiftele de cartofi raşi
Carnea se ornează cu frunzuliţe de salvie.
Pofta buna!