File de miel cu sparanghel verde

Printeaza

File de miel cu sparanghel verde din: sparanghe, sare, fileuri de miel, piper, usturoi, unt, vin, salvie.

Ingrediente:File de miel cu sparanghel verde

  • 500 g sparanghel verde, doar treimea superioară
  • sare
  • 4 fileuri de miel (a 100 g)
  • piper
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 linguri de unt
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de frunze proaspete de salvie

 

Mod de preparare:

Se fierbe sparanghelul circa 5 minute în apă cu sare, după care se scoate din apă şi se păstrează la cald.

Se condimentează fileurile de miel. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt.

Se încing într-otigaie 3 linguri de unt, în care se prăjesc apoi fileurile de miel câte 3 minute pe fiecare parte. Carnea se scoate apoi din tigaie şi se păstrează la cald.

Se căleşte usturoiul în grăsimea în care s-au prăjit fileurile, după care în tigaie se toarnă vinul şi se lasă toată zeama să fiarbă puţin. Se adaugă apoi restul de unt, care leagă amestecul şi îi conferă o consistenţă cremoasă.

Fileurile de miel se servescîmpreună cu sparanghelul, sosul şi cu o garnitură de chiftele de cartofi raşi

Carnea se ornează cu frunzuliţe de salvie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.