File de păstrăv cu ierburi aromatice
PrinteazaO reteta simpla de file de pastrav cu ierburi aromatice din: file de pastrav, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, salvie, cimbru, patrunjel, rosmarin, sare si piper.
- 600 g file de păstrăv
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 2 frunze de salvie
- 1 legătură cimbru proaspăt
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură rozmarin proaspăt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală toate ierburile aromatice, zvântă-le şi toacă-le. Spală fileurile de păstrăv, unge-le cu o lingură ulei de măsline, sărează-le şi piperează-le, după gust, presară-le cu ierburile aromatice tocate, apăsând cu mâna pentru a se lipi bine de carne.
Incinge grătarul, aşază pe el bucăţile de peşte şi frige-le 3-4 minute pe fiecare parte. Amestecă într-o crăticioară zeama de lămâie cu un praf de sare şi de piper râşnit. Adaugă uleiul de măsline rămas şi bate bine cu telul sau cu furculiţa pentru a obţine un sos bine emulsionat.
Adaugă ierburile aromatice tocate rămase şi căţelul de usturoi curăţat de coajă şi pisat. Aranjează fileurile de păstrăv fripte pe un platou şi serveşte-le însoţite de sosul cu ierburi aromatice.
File de păstrăv cu ierburi aromatice
Poftă bună!