File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac
PrinteazaFile de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac
- 8 fileuri de păstrăv
- 250g ciuperci
- 250g spanac
- 300ml supă de pui (cub)
- I00g unt
- 1 ceapă mică
- 2 linguri mălai
- 150g smântână
- u n vârf de cuţit nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se toacă cât mai mărunt. Se căleşte ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, în jumătate din cantitatea de unt, se pun şi ciupercile şi se călesc împreună, până când se evaporă aproape toată zeama lăsată de ciuperci.
Se toacă spanacul mărunt şi se pune împreună cu supa de pui peste ciupercile călite. Se lasă să fiarbă la foc mic, până se evaporă jumătate din cantitatea de supă.
Se amestecă mălaiul cu 2-4 linguri de apă şi se pune apoi în vasul cu ciupercile şi spanacul.
Se amestecă încontinuu până când sosul începe să se îngroaşe. Se ia vasul de pe foc, se lasă 5 minute să se răcească, apoi se pune sosul într-un bol mai înalt.
Se pune în bol şi smântână, împreună cu nucşoara şi se omogenizează bine sosul cu ajutorul unui
blender, după care se potriveşte de sare şi piper.
Se pune sosul într-o sosieră şi se ţine la cald. Separat, se topeşte untul rămas într-o tigaie şi se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte fileurile de peşte, presărate cu sare şi piper.
Se servesc fileurile de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac, lângă care se poate adăuga o garnitură de cartofi şi morcovi fierţi.
Pofta buna!