File de păstrăv, cu sos de vin alb

Printeaza

File de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper.

File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03

Ingrediente:

  • 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi
  • 500 g ciuperci champignon
  • 300 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 4 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Presari peştele cu sare şi piper după gust şi îl păstrezi în frigider pentru 10 minute. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o presari uniform într-o tavă ceva mai înaltă. Aşezi deasupra peştele, iar printre fileuri pui frunzele de dafin. Stropeşti totul cu vin, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o laşi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 1/2 oră.

File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb

In acest timp, speli bine ciupercile proaspete şi le tai în felii puţin mai groase. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ciupercile. Când acestea s-au înmuiat, le scoţi pe o farfurie şi le păstrezi la cald.

Scoţi tava din cuptor şi păstrezi peştele, de asemenea, la cald. Scurgi sosul rămas în tavă şi îl pui în tigaia în care ai călit ciupercile. Indepărtezi foile de dafin şi torni smântână pentru gătit, după care aşezi vasul pe foc mediu, pentru câteva clocote.

File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_02

Asezonezi cu sare şi piper după gust, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasezi sosul alb. Dacă nu ai un astfel de aparat, pasezi sosul prin sită. Serveşti sosul alături de păstrăvul cald şi de ciuperci.

File de păstrăv, cu sos de vin alb

File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.