File de păstrăv, cu sos de vin alb
PrinteazaFile de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi
- 500 g ciuperci champignon
- 300 ml vin alb
- 100 ml smantana pentru gatit
- 2 cepe
- 100 g unt
- 4 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presari peştele cu sare şi piper după gust şi îl păstrezi în frigider pentru 10 minute. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o presari uniform într-o tavă ceva mai înaltă. Aşezi deasupra peştele, iar printre fileuri pui frunzele de dafin. Stropeşti totul cu vin, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o laşi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 1/2 oră.
In acest timp, speli bine ciupercile proaspete şi le tai în felii puţin mai groase. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ciupercile. Când acestea s-au înmuiat, le scoţi pe o farfurie şi le păstrezi la cald.
Scoţi tava din cuptor şi păstrezi peştele, de asemenea, la cald. Scurgi sosul rămas în tavă şi îl pui în tigaia în care ai călit ciupercile. Indepărtezi foile de dafin şi torni smântână pentru gătit, după care aşezi vasul pe foc mediu, pentru câteva clocote.
Asezonezi cu sare şi piper după gust, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasezi sosul alb. Dacă nu ai un astfel de aparat, pasezi sosul prin sită. Serveşti sosul alături de păstrăvul cald şi de ciuperci.
File de păstrăv, cu sos de vin alb
Pofta buna!