File de pastrav la gratar
PrinteazaFile de pastrav la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie.
- 4 fileuri de păstrăv
Pentru marinada:
- 1 linguriţă concentrat de tamarin,
- 1/2 linguriţă praf de chilii
- 1 lingură coriandru proaspăt tocat
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă cumin măcinat
- 2 linguriţe pastă de usturoi sau usturoi zdrobit
- sare
- puţin ulei pentru uns
Pentru ornare:
- coriandru proaspăt
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se pun fileurile unul lângă altul pe un singur strat, cu pielea în jos, într-o cratiţă adâncă de inox. Pentru prepararea marinatei, se amestecă, într-un castron, tamarinul cu 2 linguri de apă fierbinte.
Se lasă la răcit.
Se adaugă chilii, coriandrul tocat şi cel măcinat, cumin, usturoi şi sare după gust la apa cu tamarin. Folosind o lingură, se întinde marinata peste peşte, astfel încât să-l acopere complet.
Se lasă la marinat 30 de minute.
Se încălzeşte foarte bine grătarul din cuptor Se acoperă o tigaie cu folie şi se unge cu puţin ulei. Se pune peştele pe folie şi se ţine sub grătar 5 minute sau până când se fărâmiţează uşor
Se scot fileurile de pe grătar şi se ornează cu câteva frunze de coriandru proaspăt şi cu lămâie, tăiată în sferturi.
Poftă bună!