File de păstrăv
PrinteazaFile de păstrăv
- 800g file de păstrăv
- 2 ardei graşi verzi
- 5 morcovi
- 200g mazăre verde
- 200g fasole verde
- 200g migdale sărate
- ulei
- sare
- piper
- curry
Mod de preparare:
Se stoarce zeama unei lămâi şi se pune într-un vas pe foc cu o linguriţă de făină, o linguriţă de zahăr, sare, piper.
Se aşteaptă până la fierbere amestecând încontinuu. In acest sos fierbinte se topesc 50g unt şi, la final, sosul se va turna peste peşte, înăbuşindu-1.
Se fierb morcovii, mazărea şi fasolea verde. Se strecoară apoi de apă şi se lasă să se răcească. Separat, se căleşte la foc potrivit, într-o tigaie, fără ulei, ardeiul tăiat în feliuţe subţiri. într-o tavă unsă cu ulei se aşază fileul de păstrăv stropit şi el cu ulei şi înfăşurat în folie de aluminiu.
Se lasă la cuptor, la foc mic, 30 de minute.
Pofta buna!