File de peste cu cartofi prajiti

Printeaza

File de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina, galbenus, apa, sare.

Ingrediente: File de peste cu cartofi prajiti

  • 450 g cartofi
  • ulei, pentru prajire
  • 4 fileuri de cod

Pentru aluat:

  • 75 g faina
  • 1 gălbenuș
  • 2 lingurite de ulei
  • 175 ml apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii in felii groase. Se taie din nou fiecare felie fasii, ca pentru cartofi prăjiți.

Pentru a face aluatul, se cerne faina intr-un castron și se adaugă ingredientele rămase. Se bate bine pana se omogenizeaza.

Prajiti cartofii in baie de ulei, pana se rumenesc. Se scurg pe hârtie de bucătărie și se asezoneaza cu sare. Scufundati bucatile de pește în aluat, asigurându-vă că acestea sunt acoperite uniform.

Prajiti in baie de ulei timp de 5 minute. Se scurge fiecare bucata pe hârtie de bucătărie.

Se serveste cu felii de lamaie si cartofi prajiti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.