File de peste cu ciuperci si ardei gras
PrinteazaFile de peste cu ciuperci si ardei gras din: file de peste, ciuperci, ardei gras, orez, sare, piper, busuioc, apa, patrunjel verde, unt.
- 600-800 g file de peste (dupa preferinta)
- 400 g ciuperci proaspete
- 1/2 arde gras verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 300 g orez
- sare
- piper
- busuioc
- 2-3 cani apa plata
- 2-3 fire patrunjel verde
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pui fileul de peşte într-o tigaie cu unt. Tigaia trebuie să fie mai adâncă. Adaugi ciupercile spălate şi curăţate, întregi, ardeii tăiaţi subţire pe lungime şi apă cât să acopere toate ingredientele. Laşi pe foc până scade sosul din tigaie, iar peştele şi legumele sunt făcute. Condimentezi cu sare, piper şi busuioc.
Prepari orezul prin fierbere în aproximativ 900 ml apă, sărată după gust. Poţi adăuga şi 2-3 ciuperci din conservă. Serveşti garnitura alături de peşte şi legume decorate cu verdeaţă tocată mărunt.
File de peste cu ciuperci si ardei gras
Pofta buna!