File de peste cu fistic
PrinteazaFile de peste cu fistic din: peste, unt, fistic, ceapa, vin, salvie, sare, piper.
- 4 fileuri peşte
- 4 linguri unt
- 4 linguri fistic
- o ceapă
- 200 ml amestec de vin cu apă
- câteva frunzuliţe de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Untul foarte moale se amestecă bine cu fisticul mărunţit. Se aşază într-o folie, se rulează pentru a-i da forma unui salam şi se dă la congelator pentru o oră.
In tava de cuptor se pune ceapa tăiată rondele, se aşază peştele şi deasupra fiecărei bucăţi se sărează şi se pipe-rează după gust, apoi se pune câte o felie din salamul de unt cu fistic.
Se toarnă amestecul de vin şi se lasă la cuptor 10 minute.
Se serveşte cu frunzuliţe de salvie.
Pofta buna!