File de peste cu garnitura de porumb si busuioc
PrinteazaFile de peste cu garnitura de porumb si busuioc din: file de peste, usturoi, patrunjel, sare, ulei de masline, lamaie, piper, ştiuleţi de porumb fierţi, roşii, suc de limette, busuioc.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte alb (halibut, cod)
- 4 căţei de usturoi
- 8 fire de pătrunjel
- 1 linguriţă sare
- ulei de măsline
- lămâie
- sare şi piper
Ingrediente pentru salată:
- 4 ştiuleţi de porumb fierţi
- 2 roşii mari
- suc de limette
- ulei de măsline
- sare, piper
- 1 legătură busuioc
Mod de preparare:
Se scot boabele de pe ştiuleţii- de porumb şi se aşază într-un castron; se adaugă roşiile tocate şi se amestecă împreună cu ulei şi suc de limette; se sărează, se piperea- ză şi se adaugă busuioc după gust.
Intr-o oală se toarnă o cantitate mai mare de apă (cât să acopere peştele). Se adaugă usturoi tocat, pătrunjel şi sare. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 5 min. Se aşază cu grijă peştele şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se scoate peştele cu lingura de spumă şi se aşază pe o farfurie; se stropeşte cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Se sărează, se piperează şi se serveşte cu salată de porumb.
File de peste cu garnitura de porumb si busuioc
Pofta buna!
Bun pestele asta cu garnitura