File de peşte cu mirodenii şi struguri
PrinteazaO reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu.
- 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare
- 80 g unt
- 4 cepe roşii
- 1 ciorchine mic de struguri albi
- câteva cuişoare pisate
- 1/2 linguriţă de nucşoară pisată
- 1 vârf de cuţit de praf de ghimbir
- 4 flori de anason stelat
- 2 batoane de scorţişoară
- sare
- piper alb, măcinat
- piper roşu, boabe
Mod de preparare:
Frecaţi 40 g de unt înmuiat cu praful de mirodenii şi ungeţi şi fileul de peşte cu jumătate din această compoziţie. Puneţi sare, rulaţi fileurile cu partea unsă în interior şi legaţi-le cu rafie naturală sau cu fir alimentar, după ce aţi aşezat pe rulou o jumătate de beţişor de scorţişoară.
Ungeţi o tavă cu 10 g de unt. Ungeţi partea externă a rulourilor cu untul aromatizat care v-a rămas, săraţi şi aranjaţi-le pe tavă. Puneţi pe fiecare o floare de anason stelat, băgaţi la cuptor tava şi lăsaţi să se facă la 200°C, timp de 20 de minute. Stropiţi des rulourile cu sosul format în tavă, adăugând puţină apă caldă dacă e nevoie.
Intre timp, curăţaţi cepele, tăiaţi-le felii şi rumeniţi-le într-o tigaie cu 30 g de unt. Săraţi şi piperaţi, stropiţi cu jumătate de polonic de apă caldă şi fierbeţi 10 minute la foc potrivit. Spălaţi boabele de struguri, tăiaţi-le în două şi adăugaţi-le cu boabe de piper roşu zdrobit puţin alături de ceapă.
Măriţi focul şi continuaţi fierberea încă 5 minute. Aşezaţi rulourile de peşte pe platou, orfiaţi cu ceapa şi cu boabele de struguri, stropiţi totul cu sosul format în tigaie şi serviţi fierbinte.
File de peşte cu mirodenii şi struguri
Poftă bună!