File de peste cu mustar

Printeaza

File de peste

Ingrediente:File de peste cu mustar

  • 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod)
  • 1/2 de ceaşcă ulei
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 linguriţă de muştar
  • piper
  • oregano
  • 11/2 cană de orez
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 100 ml smântână

 

Mod de preparare:

Zeama de lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano se amestecăşi se toarnă peste peşte, se pun la frigider să se marineze timp de o oră, după care adăugăm 100 ml de vin alb.

Se fierbe orezul în apă cu sare atât cât să rămână bobul întreg. Se căleşte ceapa în trei linguri de ulei, se adaugăţelina tocată mărunt şi orezul, se amestecă bine, apoi se adaugă smântâna şi puţină boia dulce pentru culoare.

Punem compoziţia într-un vas termorezistent, după care se aşează deasupra peştele, zeama de la marinat şi dăm la cuptor timp de jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.