File de peste cu mustar
PrinteazaFile de peste
- 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod)
- 1/2 de ceaşcă ulei
- 1 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- sare
- 1 linguriţă de muştar
- piper
- oregano
- 11/2 cană de orez
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Zeama de lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano se amestecăşi se toarnă peste peşte, se pun la frigider să se marineze timp de o oră, după care adăugăm 100 ml de vin alb.
Se fierbe orezul în apă cu sare atât cât să rămână bobul întreg. Se căleşte ceapa în trei linguri de ulei, se adaugăţelina tocată mărunt şi orezul, se amestecă bine, apoi se adaugă smântâna şi puţină boia dulce pentru culoare.
Punem compoziţia într-un vas termorezistent, după care se aşează deasupra peştele, zeama de la marinat şi dăm la cuptor timp de jumătate de oră.
Pofta buna!