File de peşte cu rozmarin
PrinteazaO reteta de file de peste cu rozmarin din: limetta, file de peste pangasius, sare, piper, rozmarin, usturoi, kaizer afumat si capere.
- 1 limettă
- 4 fileuri de peşte Pangasius (a cca 150 g)
- sare
- piper
- 3 fire rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- 100 g kaizer afumat tăiat cuburi
- 2 linguri capere (de la borcan)
Mod de preparare:
Se spală limetta cu apă fierbinte, se şterge şi se rade coaja. Se stoarce apoi sucul. Se spală peştele şi se şterge cu prosoape de hârtie.
Se sărează, se piperează şi se stropeşte cu suc de limette. Se acoperă si se lasă să se marineze la frigider circa 30 de minute.
Se toacă rozmarinul şi usturoiul. Se prăjesc cubuleţele de kaizer şi se adaugă peştele; se rumeneşte 2 min. pe fiecare parte.
Se adaugă usturoi, rozmarin şi coajă de limette; se lasă să fiarbă la foc moale, cca 5 min. Se serveşte ornat cu rozmarin, cu garnitură de cartofi natur şi capere.
File de peşte cu rozmarin
Pofta buna!