File de peşte cu sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de file de peste cu:ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta.
- 4 fileuri de peşte
- o legătură de ceapă verde
- o lingură de ghimbir tocat
- 50 g unt
- o lingură de făină
- 300 ml apă
- 100 g caşcaval
- 100 g brânză telemea
- 3 linguri de smântână
- sare
- piper
- pătrunjel
- o limetă
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi şi se aşază într-o tavă. Se ung cu o lingură de unt topit, se presară sare, piper, ceapa tăiată mărunt şi ghimbirul tocat.
Se mai pune pătrunjel tocat, se stropesc cu suc de limetă, se toarnă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit până ce carnea devine albă şi poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.
Se scot cu o spumieră pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Intr-o oală se topeşte restul de unt, se adaugă făina şi se căleşte până devine aurie.Se toarnă apa, se pun smântână, caşcavalul şi brânza telemea date pe râzătoare, sare şi piper. Se amestecă şi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă.
File de peşte cu sos alb
Pofta buna!