File de peste cu sos de ardei
PrinteazaFile de peste cu sos de ardei din: cartofi, anghinare, sare, piper, usturoi, smantana, ardei gras, ceapa, ulei, vin alb, supa, cimbru, zahar, file de peste, lamaie.
- 600 g cartofi
- 1 cutie anghinare (390 g)
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 400 ml smântână
- 500 g ardei gras roşu
- 2 cepe
- 5 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- 200 ml supă
- 1 legătură cimbru
- zahăr
- 4 file de peşte cu piele (de exemplu, somon)
- 2 linguri unt
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi cartofii. Scurgeţi anghinarea. Tăiaţi atât cartofiii, cât şi anghinarea felii subţiri şi tapetaţi cu ele o formă de sufleu unsă, în prealabil, cu grăsime, apoi condimentaţi-le.
Puneţi 250 ml smântână într-un castron şi presaţi 1 căţel de usturoi acolo, apoi turnaţi-o peste legume şi coaceţi totul 50 de minute. Tăiaţi cubuleţe ardeiul, ceapa şi restul usturoiului. Căliţi totul în 2 linguri de ulei.
Stingeţi cu vin şi daţi într-un clocot. Turnaţi supa şi lăsaţi-o să dea un clocot. Curăţaţi cimbrul şi adăugaţi 1/3 din el. încorporaţi restul smântânei, amestecaţi, pasaţi totul şi condimentaţi. Crestaţi pielea peştelui. Săraţi-l şi piperaţi-l.
Incingeţi uleiul rămas, apoi adăugaţi 1/3 cimbru. Prăjiţi peştele pe partea cu piele 4-5 minute. Adăugaţi untul,întoarceţi peştele şi prăjiţi-l alte 2-3 minute. Stropiţi-I cu suc de lămâie. Serviţi-l cu sosul de ardei şi cartofii cu anghinare.
Poftă bună!