File de peste cu sos de ardei

Printeaza

 File de peste cu sos de ardei din: cartofi, anghinare, sare, piper, usturoi, smantana, ardei gras, ceapa, ulei, vin alb, supa, cimbru, zahar, file de peste, lamaie.

Ingrediente:File de peste cu sos de ardei

  • 600 g cartofi
  • 1 cutie anghinare (390 g)
  • sare
  • piper
  • 2 căţei de us­turoi
  • 400 ml smântână
  • 500 g ardei gras roşu
  • 2 cepe
  • 5 lin­guri ulei
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supă
  • 1 legătură cimbru
  • zahăr
  • 4 file de peşte cu piele (de exemplu, somon)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Incălziţi cupto­rul la 200°C. Curăţaţi cartofii. Scurgeţi anghinarea. Tăiaţi atât cartofiii, cât şi anghina­rea felii subţiri şi tapetaţi cu ele o formă de sufleu unsă, în prealabil, cu grăsime, apoi condimentaţi-le.

Puneţi 250 ml smântână într-un castron şi presaţi 1 căţel de usturoi acolo, apoi turnaţi-o peste legume şi coaceţi totul 50 de minute. Tăiaţi cubuleţe ar­deiul, ceapa şi restul usturo­iului. Căliţi totul în 2 linguri de ulei.

Stingeţi cu vin şi daţi în­tr-un clocot. Turnaţi supa şi lăsaţi-o să dea un clocot. Cu­răţaţi cimbrul şi adăugaţi 1/3 din el. încorporaţi restul smântânei, amestecaţi, pa­saţi totul şi condimentaţi. Crestaţi pielea peştelui. Săraţi-l şi piperaţi-l.

Incingeţi ule­iul rămas, apoi adăugaţi 1/3 cimbru. Prăjiţi peştele pe par­tea cu piele 4-5 minute. Adăugaţi untul,întoarceţi peş­tele şi prăjiţi-l alte 2-3 minu­te. Stropiţi-I cu suc de lămâ­ie. Serviţi-l cu sosul de ardei şi cartofii cu anghinare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.