File de peste cu sos de ceapa verde
PrinteazaFile de peste cu sos de ceapa verde din: fileuri de peste, mustar, somon afumat, supa de peste, margarina, piper, sare, cartofi noi, sparanghel, morcovi, gulii, zahar si ceapa verde.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte (cca.200 g fiecare)
- 4 linguri muştar cu boabe
- 100 g felii de somon afumat
- 400 ml supă de peşte
- 300 g margarină
- piper, sare
- 1 kg cartofi noi
- 150 g sparanghel
- 2 legături morcovi
- 2 gulii
- 2 linguri zahăr
- 4 linguri rondele de ceapă verde
Mod de preparare:
Două fileuri de peşte se ung cu muştar. Se repartizează deasupra somonul, apoi restul de fileuri. Se încinge cuptorul la 195°C. Se amestecă supa cu 100 g margarină topită şi piper, se toarnă într-o formă, se aşază peştele şi se coace 30 min.
Cartofii se spală şi se fierb 20 de minute în apă cu sare. Se curăţă legumele. Gulia se taie felii şi apoi beţişoare late de 3 cm. Se topesc 50 de grame de margarină, se adaugă legumele, o lingură cu zahăr, sare şi piper. Se acoperă şi se fierb la foc mijlociu cca 15 min. Se scoate capacul şi se mai lasă să fiarbă încă 5 minute, fără capac.
Peştele se scoate din zeamă, se ţine la cald. Zeama se pune separat la fiert, cu sare, piper şi restul de zahăr. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se ia de pe foc şi se înglobează ceapa verde.
Peştele se serveşte cu legume şi sos.
File de peste cu sos de ceapa verde
Pofta buna!