File de peste cu sos de ceapa verde

Printeaza

File de peste cu sos de ceapa verde din: fileuri de peste, mustar, somon afumat, supa de peste, margarina, piper, sare, cartofi noi, sparanghel, morcovi, gulii, zahar si ceapa verde.

File_de_peste_cu_sos_de_ceapa_verde

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte (cca.200 g fiecare)
  • 4 linguri muştar cu boabe
  • 100 g felii de somon afumat
  • 400 ml supă de peşte
  • 300 g margarină
  • piper, sare
  • 1 kg cartofi noi
  • 150 g sparanghel
  • 2 legături morcovi
  • 2 gulii
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri rondele de ceapă verde

 

Mod de preparare:

Două fileuri de peşte se ung cu muştar. Se repartizează deasupra somonul, apoi restul de fileuri. Se încinge cuptorul la 195°C. Se amestecă supa cu 100 g margarină topită şi piper, se toarnă într-o formă, se aşază peştele şi se coace 30 min.

Cartofii se spală şi se fierb 20 de minute în apă cu sare. Se curăţă legumele. Gulia se taie felii şi apoi beţişoare late de 3 cm. Se topesc 50 de grame de margarină, se adaugă legumele, o lingură cu zahăr, sare şi piper. Se acoperă şi se fierb la foc mijlociu cca 15 min. Se scoate capacul şi se mai lasă să fiarbă încă 5 minute, fără capac.

Peştele se scoate din zeamă, se ţine la cald. Zeama se pune separat la fiert, cu sare, piper şi restul de zahăr. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se ia de pe foc şi se înglobează ceapa verde.

Peştele se serveşte cu legume şi sos.

 

File de peste cu sos de ceapa verde

File_de_peste_cu_sos_de_ceapa_verde

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.