File de peste cu varza acra
PrinteazaFile de peste cu varza acra din: ceapa, unt, varza, sare, piper, miere, foaie de dafin, vin, peste, faina, struguri.
- 1 ceapa
- 20 g unt
- 800 g varza acra
- sare
- piper
- 2 linguri miere
- 1 foaie de dafin
- 200 ml vin spumos
- 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)
- 2-3 linguri faina
- 100 g boabe de struguri (fara seminte)
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins. Se adauga varza murata, sare si piper si pe urma mierea, vinul spumos si foaia de dafin si se fierb toate cu capac circa 30 de minute.
Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc aproximativ 6 minute in untul topit si incins.
Se spala strugurii, se rup boabele in doua, se indeparteaza semintele, se amesteca cu varza si se mai gusta o data de sare si piper.
Se aranjeaza pe farfurii fileurile cu varza si strugurii si se servesc imediat, eventual si cu o garnitura de piure de cartofi.
Pofta buna!