File de peste in sos de ciuperci
PrinteazaFile de peste in sos de ciuperci din: hribi, fond de peste, smantana, file de peste, suc de lamaie, sare, piper.
- 400 g hribi (mânătărci)
- 250 ml fond de peşte
- 200 g smântână
- 800 g file de peşte (ştiucă, şalău)
- suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rumeneşti ciupercile în unt, condimentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie, apoi laşi să se înmoaie. Adaugi fondul de peşte şi smântână şi reduci până ce sosul devine consistent.
Introduci fileurile de peşte în sos şi laşi 8 minute la foc mic. Fondul de peşte îl prepari din capete, şira rămasă după filetare, pătrunjel şi felii de ceapă.
Fierbi totul timp de 20 de minute, apoi strecori.
Pofta buna!