File de peste in sos de hribi
PrinteazaFile de peste in sos de hribi din: hribi, fond de peste, smantana, file de peste, suc de lamaie, sare, piper.
- 400 g hribi (mânătărci) – proaspeţi sau congelaţi
- 250 ml fond de peşte
- 200 ml smântână
- 800 g file de peşte ştiucă, şalău
- putin suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
În untul încins se rumenesc uşor ciupercile, se condimentează cu piper, se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, se lasă să se înmoaie.
Se adaugă fondul de peşte şi smântâna şi se reduce până ce sosul devine consistent. Se potriveşte de gust.
Se introduc fileurile de peşte în sos şi se lasă circa opt minute, la foc mic, până sunt gata. Se mai potriveşte o dată de gust.
Sugestie: Fondul de peşte se prepară din capete, şira rămasă după filetare, pătrunjel şi felii de eşalot (ceapă), fierte 20 minute, apoi se strecoară.
File de peste in sos de hribi
Pofta buna!