File de peste in sos de hribi

Printeaza

File de peste in sos de hribi din: hribi, fond de peste, smantana, file de peste, suc de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:File_de_peste_in_sos_de_hribi

  • 400 g hribi (mânătărci) – proaspeţi sau congelaţi
  • 250 ml fond de peşte
  • 200 ml smântână
  • 800 g file de peşte ştiucă, şalău
  • putin suc de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

În untul încins se rumenesc uşor ciupercile, se condimentează cu piper, se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, se lasă să se înmoaie.

Se adaugă fondul de peşte şi smântâna şi se reduce până ce sosul devine consistent. Se potriveşte de gust.

Se introduc fileurile de peşte în sos şi se lasă circa opt minute, la foc mic, până sunt gata. Se mai potriveşte o dată de gust.

Sugestie: Fondul de peşte se prepară din capete, şira rămasă după filetare, pătrunjel şi felii de eşalot (ceapă), fierte 20 minute, apoi se strecoară.

File de peste in sos de hribi

File_de_peste_in_sos_de_hribi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.