File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii
PrinteazaO reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc de lamaie si fileuri de peste.
- 250 ml supă de legume
- 125 g bulgur sau cuşcuş
- 50 g migdale tocate
- 2 roşii
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri mărar fin tocat
- suc de lămâie
- 4 fileuri de peşte (a cca 180 g)
Mod de preparare:
Se dă în clocot supa. Se aşază bulgurul într-un castron şi se toarnă deasupra supa fierbinte; se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să se umfle bulgurul cca 15 min.
Migdalele se prăjesc într-o tigaie de teflon fără adaos de grăsime, până ce încep să miroasă plăcut. Se aşază pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Se spală roşiile, se curăţă şi se taie sferturi; se curăţă de seminţe şi se taie mărunt pulpa. Se amestecă bulgurul cu furculiţa, pentru a se evita aglomerările.
Se adaugă roşii, migdale, 3 linguri de ulei de măsline şi mărarul; se amestecă bine. Salata se condimenteaza cu suc de de lămâie, sare şi piper; se acoperă şi se lasă să se marineze.
Se unge peştele cu 2 linguri ulei de măsline. Se frige într-o tigaie gril sau pe grătar cca 3 min. pe fiecare parte. Se sărează şi se piperează. Se mai condimentează o dată salata tabouleh şi se aşază pe farfurii. Se repartizează deasupra peştele şi se ornează cu felii de lămâie şi mărar.
File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii
Pofta buna!