File de peste la gratar
PrinteazaFile de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc.
- 2-4 bucati de peste (cod sau macrou)
- 250 g cartofi
- 250 g broccoli
- 1 capatana de usturoi
- felii de lamaie
- sare
- ulei
- busuioc sau patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se şterge şi se pune pe grătar sau într-o tigaie de teflon (fără sare, ca să nu se prindă), unde va fi întors pe ambele părţi. Când este gata, se scoate şi se aşează într-un vas unde se dă cu sare şi piper.
Punem la fiert cartofii şi broccoli în apă cu putină sare şi o lingură de ulei. După ce fierb, se pasează în blender şi se subţiază cu zeama în care au fiert, se potrivesc cu sare şi se adaugă o lingură de margarină sau ulei de măsline.
Usturoiul se curăţă, se zdrobeşte şi se prepară din el o maioneză sau se poate adăuga direct în 100 g de maioneză vegetală. Peştele se serveşte pe un pat de piure şi se decorează cu busuioc sau pătrunjel.
File de peste la gratar
Pofta buna!