File de peste la gratar

Printeaza

File de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc.

Ingrediente:File_de_peste_la_gratar

  • 2-4 bucati de peste (cod sau macrou)
  • 250 g cartofi
  • 250 g broccoli
  • 1 capatana de usturoi
  • felii de lamaie
  • sare
  • ulei
  • busuioc sau patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se şterge şi se pune pe grătar sau într-o tigaie de teflon (fără sare, ca să nu se prindă), unde va fi întors pe ambele părţi. Când este gata, se scoate şi se aşează într-un vas unde se dă cu sare şi piper.

Punem la fiert cartofii şi broccoli în apă cu putină sare şi o lingură de ulei. După ce fierb, se pasează în blender şi se subţiază cu zeama în care au fiert, se potrivesc cu sare şi se adaugă o lingură de margarină sau ulei de măsline.

Usturoiul se curăţă, se zdrobeşte şi se prepară din el o maioneză sau se poate adăuga direct în 100 g de maioneză vegetală. Peştele se serveşte pe un pat de piure şi se decorează cu busuioc sau pătrunjel.

File de peste la gratar

File_de_peste_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.