File de peşte oceanic cu piure de anşoa
PrinteazaFile de peşte oceanic cu piure de anşoa
- o conservă de file de anşoa în ulei de măsline
- 2 linguriţe de oţet balsamic
- 5 roşii proaspete
- 12 măsline negre
- 3 roşii uscate
- 1 ardei roşu
- 3 linguri de ulei de măsline
- 8 fileuri de rândunică-de-mare roşie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi piureul de anşoa, amestecând fileurile de anşoa, oţetul balsamic şi o parte din uleiul din conserva de peşte. Daţi deoparte. Opăriţi roşiile preţ de 40 de secunde, apoi treceţi-le prin jet de apă rece. Decojiţi-le.
Tăiaţi pulpa în bucăţele mici şi daţi deoparte pe hârtie absorbantă. Scoateţi sâmburii din măslinele negre. Mărunţiţi-le; la fel şi roşiile uscate. Tăiaţi ardeiul în două şi curăţaţi-l de seminţe, apoi tăiaţi-l în cubuleţe.
Intr-o tigaie încălzită, turnaţi uleiul de măsline şi căliţi întâi ardeiul tocat, apoi roşiile proaspete. în ultimul minut de preparare, adăugaţi măslinele şi roşiile tocate. Puneţi sare şi piper. Păstraţi la cald.
Prăjiţi fileurile de rândunică-de-mare pe ambele părţi, fie pe grătar, fie într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei de măsline.
Repartizaţi garnitura aleasă pe patru farfurii individuale. Aşezaţi fileurile de rândunică-de-mare, amestecul de roşii şi turnaţi piureul de anşoa deasupra, precum şi de jur-împrejurul farfuriei, pentru decor.
Pofta bună!