File de porc cu ananas si chili
PrinteazaFile de porc cu ananas si chili din: file de porc, amidon, sos de soia, otet, vin de orez, piper, ananas, praz, ardei, chili, ulei, sare.
- 600 g file de porc
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură oţet de Sherry
- 6 linguri vin de orez
- 1 linguriţă hrean proaspăt ras
- 1 lingură soia dulce
- 1/4 linguriţă piper Cayenne
- 1/2 ananas fără coajă
- 1 praz
- 1 ardei verde
- 1 chili roşu
- 3 linguri ulei de arahide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea fâşii subţiri. Se amestecă într-un castron amidonul cu sosul de soia, oţetul, vinul de orez, hreanul şi cu soia dulce.
Se adaugă piperul Cayenne, iar carnea se pune în marinadă. Se lasă 15 minute la marinat.
Se taie ananasul cuburi, se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele, se curăţă ardeiul, &e spală, se îndepărtează interiorul şi se taie cuburi. Se curăţă chili şi se taie mărunt.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Se prăjesc treptat prazul, ardeiul şi chili cca 5 minute la temperatură medie.
Intr-o altă tigaie se încinge uleiul rămas. Se scoate carnea din marinadă şi se şterge. Apoi se prăjeşte bine în ulei fierbinte.
Carnea cu ananasul şi cu marinada se amestecă cu legumele, iar compoziţia se lasă în jur de 3 minute pe foc. Se condimentează cu sare şi piper. Mâncarea se serveşte cu orez.
File de porc cu ananas si chili
Pofta buna!