File de porc cu legume
PrinteazaCuptorul se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1 dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi, feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă.
Se taie în trei o bucată de 600 g file de porc, sare şi piper. Se amestecă legumele pregătite cu verdeaţă, ceapă, usturoi şi 2 linguri capere, se sărează, se piperează şi se aşază într-o formă de sufleu unsă. Se pune deasupra carnea.
Se toarnă 100 ml supă de legume şi se coace friptura la cuptor cca 25-30 min. Se toacă 1/2 legătură salvie şi se amestecă împreună cu 2 linguri muştar, 1 lingură unt, 2 linguri pesmet, 1 ou, 1 gălbenuş. Se aşază compoziţia pe bucata de carne şi se gratinează la cuptor cca 3 min.
File de porc cu legume
Poftă bună!