File de porc cu vin
PrinteazaFile de porc cu vin din: file de porc, ciuperci, cimbru, smantana, ulei, nucsoara, mustar, vin.
- 700 g file de porc, tăiat faşii
- 250 g ciuperci, tăiate în două
- 4 fire cimbru
- 100 ml smântână
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- 1 linguriţă nucşoară proaspăt măcinată
- 2 linguri muştar cu boabe întregi
Mod de preparare:
Prăjeşte carnea în ulei 5 minute, până când se rumeneşte uniform. Lasă să stea deoparte. Prăjeşte ciupercile 5 minute, stinge cu vinul şi lasă să clocotească 2 minute. Adaugă nucşoara şi cimbrul, amestecă bine.
Pune din nou carnea în vas şi lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă smântână şi lasă să fiarbă până cănd sosul scade şi se îngroaşă. Adaugă muştarul şi serveşte.
Pofta buna!