File de porc la cuptor cu rozmarin si cuisoare
PrinteazaFile de porc la cuptor cu rozmarin si cuisoare din: file de porc, rozmarin, usturoi, cuisoare, supa, ulei de masline, sare, piper.
- 1 kg file de porc
- 1 rămurică de rozmarin
- 3 căţei mari de usturoi
- cuişoare
- supă
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zdrobiţi usturoiul, tocaţi fin rozmarinul, condimentaţi fileul cu acestea, apoi cu sare şi piper, după gust. Fileul care a fost subţiat, umplut cu aceste condimente, se rulează şi se leagă cu aţă specială de bucătărie.
Puneţi carnea astfel pregătită într-o tavă cu ulei la cuptor fierbinte şi întoarceţi-o des, pentru a se rumeni pe toate feţele. Carnea trebuie să rămână fragedă şi albă. Pentru aceasta, dacă devine prea uscată, adăugaţi câte 1 polonic cu supă fierbinte.
Când fileul este frumos aurit, dezlegaţi aţa, tăiaţi-l în felii şi puneţi-l cald pe platou.
Pofta buna!