File de pui cu paste

Printeaza

File de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline, ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline, sare, piper, busuioc si scortisoara.

Ingrediente:File_de_pui_cu_paste

  • 300 g paste mici
  • 3 piepti de pui
  • 3 linguri cu pesto de busuioc
  • 100 g masline feliate
  • un ardei iute
  • 200 ml lapte de cocos
  • o lingurita pudra de curry
  • doua cuisoare
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • scortisoara

 

Mod de preparare:

Piepţii de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie felii potrivit de groase. Se crestează din loc în loc cu un cuţit, dar fără să se taie până la capăt. Intr-un bol mai mare se pune laptele de cocos, pudra de curry, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă scorţişoara şi cuişoarele măcinate, două linguri cu ulei şi se amestecă.

Se pun bucăţile de carne înăuntru, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum o oră. Se scoate carne din vas, se scurge, se unge cu ulei şi se aşază pe o tavă.

Se toarnă puţină apă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coace carnea până devine albă şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, se amestecă împreună cu măslinele feliate, ardeiul iute tocat mărunt şi sosul pesto.

Fileuri de pui se servesc alaturi de pastele calde, presarata cu busuioc tocat.

File de pui cu paste

File_de_pui_cu_paste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.