File de pui cu susan si ananas
PrinteazaO reteta de file de pui cu susan si ananas din: ananas, ceapa verde, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui, piper, sare, ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de stridii.
- 1 ananas
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 5 ardei iuţi roşii
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 300 g orez basmati
- 4 fileuri de pui (a cca 150 g)
- piper
- sare
- 1 ou
- susan
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr brun
- 6 linguri sos de peşte
- 6 linguri sos de stridii
Mod de preparare:
Se decojeste ananasul, se taie sferturi si se scoate cotorul lemnos. Se taie pulpa bucati. Se taie rondele ceapa verde. Se taie cubulete ardeii grasi si ardeii iuti. Se toaca ceapa si usturoiul. Se pun la fiert orezul in 400 ml apa cu sare; se lasa sa dea in clocot, apoi sa fiarba ciica 20 de minute.
Se incinge cuptorul la 200 C. Se sareaza si se pipereaza carnea. Se tavaleste prin ou batut, apoi prin susan. Se incinge uleiul si se prajeste carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Se aseaza pe o tava si se coace la cuptor circa 15 minute.
Se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul iute 2-3 minute. Se adauga ardeiul gras si ananasul; se prajesc circa 2 minute. Se condimenteaza cu sare, zahar, sos de peste si sos de stridii. Carnea se scoate din cuptor si se serveste cu legume. Garnitura de orez se serveste separat.
File de pui cu susan si ananas
Poftă bună!