File de pui marinat
PrinteazaFile de pui marinat din: file de pui, ulei, supa de pui, cardamom, scortisoara, vanilie, ghimbir, chilli, sare, piper, menta.
- 1 file de pui (150 g)
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml supă de pui
- 1 praf de cardamom
- 1/4 baton de scorţişoară
- 1/2 baton de vanilie
- 1/2 căţel de usturoi
- 1 bucăţică ghimbir
- 1 chili mic
- 1 vârf de cuţit de coajă de lămâie
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare
- piper
- 1 crenguţă mentă
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un prosop de bucătărie şi prăjiţi-o într-o lingură de ulei, câte 8-10 minute pe fiecare parte. Fierbeţi supa, apoi daţi-o jos de pe foc. Adăugaţi cardamomul, scorţişoara, vanilia, usturoiul, ghimbirul, chili şi coaja de lămâie.
Lăsaţi-o aşa 5 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi restul de ulei, apoi condimentaţi-o cu sare şi piper. 3 Condimentaţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi tăiaţi-l fâşii oblice. Aşezaţi-le într-un castron mic şi turnaţi marinata.
Presăraţi şi câteva frunzuliţe de mentă. Puteţi servi puiul astfel preparat atât cald, cât şi rece. Prăjiţi carnea puţin apoi lăsaţi-o la cuptor cca. 30 de minute. Astfel, carnea este suculentă.
Poftă bună!