File de pui umplut

Printeaza

File de pui umplut

Ingrediente:File de pui umplut

  • 1 file din piept de pui (cea. 150 g)
  • sare, piper
  • 1 felie prosciuto crudo sau costiţă afumată
  • 1 linguriţă capere
  • 2 crenguţe pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă parmezan ras
  • 1 vârf cuţit de coajă rasă de portocale
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 75 ml supă
  • 1 linguriţă cremă de brânză

Preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi crestaţi-o cu atenţie, aşa încât să rezulte o felie mare şi subţire. Săraţi carnea, piperaţi-o şi aşezaţi pe ea felia de prosciutto crudo. Scurgeţi caperele şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi pătrunjelul, apoi tocaţi-l de asemenea mărunt.

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l cubuleţe. Amestecaţi-l cu pătrunjelul, caperele, parmezanul şi coaja de lămâie, întindeţi acest amestec peste carnea pregătită, împachetaţi-o şi fixaţi-o cu un beţigaş lung de lemn. Prăjiţi carnea în ulei circa 15 minute, apoi scoateţi-o din tigaie şi păstraţi-o caldă.

Stingeţi sosul de la friptură cu supă şi lăsaţi-l să fiarbă 1-2 minute. Adăugaţi crema de brânză şi condimentaţi după gust. Serviţi sosul rezultat alături de carnea de pui.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta aceasta de file de pui. Imi place foarte mult prosciuto. Merita s-o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.