File de pui umplut
PrinteazaFile de pui umplut
- 1 file din piept de pui (cea. 150 g)
- sare, piper
- 1 felie prosciuto crudo sau costiţă afumată
- 1 linguriţă capere
- 2 crenguţe pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă parmezan ras
- 1 vârf cuţit de coajă rasă de portocale
- 1 lingură ulei de măsline
- 75 ml supă
- 1 linguriţă cremă de brânză
Preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi crestaţi-o cu atenţie, aşa încât să rezulte o felie mare şi subţire. Săraţi carnea, piperaţi-o şi aşezaţi pe ea felia de prosciutto crudo. Scurgeţi caperele şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi pătrunjelul, apoi tocaţi-l de asemenea mărunt.
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l cubuleţe. Amestecaţi-l cu pătrunjelul, caperele, parmezanul şi coaja de lămâie, întindeţi acest amestec peste carnea pregătită, împachetaţi-o şi fixaţi-o cu un beţigaş lung de lemn. Prăjiţi carnea în ulei circa 15 minute, apoi scoateţi-o din tigaie şi păstraţi-o caldă.
Stingeţi sosul de la friptură cu supă şi lăsaţi-l să fiarbă 1-2 minute. Adăugaţi crema de brânză şi condimentaţi după gust. Serviţi sosul rezultat alături de carnea de pui.
Pofta buna!
Interesanta aceasta de file de pui. Imi place foarte mult prosciuto. Merita s-o incerc.