File de salau cu ciuperci

Printeaza

File de salau cu ciuperci din: file de salau, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, verdeata, oregano, oua, busuioc.
Ingrediente:File de salau cu ciuperci

  • 4 fileuri de salau (a 200 g)
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 ceasca zeama concentrata de legume
  • 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar)
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Se spala file-urile de peste, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza.Se incinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa curatata si tocata, pana ce devine sticloasa.

Se adauga ciupercile curatate si taiate si se dunstuiesc si ele putin, dupa care se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba 4-5 minute, la foc potrivit.

Se adauga verdeata tocata marunt, oregano si busuioc si se condimenteaza puternic.

Fileurile de peste se prajesc in unt, iar ouale se fac ochiuri.

Se aseaza fileurile pe farfurii, peste fiecare se pune un strat de ciuperci si cate un ochi, se garnisesc cu verdeata si se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.