File de salau cu ghimbir si salvie
PrinteazaFile de salau cu ghimbir si salvie din: file de salau, ceai verde, ceapa, unt, frunze de salvie, fistic, praz, sare, piper.
- 400 g file de salau
- 1 punguta cu ceai verde
- 1 ceapa mica
- 50 g unt
- frunze de salvie
- 30 g fistic
- 100 g praz
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileurile de şalău de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălati-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi pi-per. Topiţi untul într-o tigaie şi prăjiţi fileurile, la foc mic, timp de 2-3 minute.
Adăugaţi peste acesta apă, punguţa de ceai, ghimbirul, ceapa şi salvia. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă încă 10 minute. Transferaţi apoi peştele pe farfurie şi presăraţi-l cu fistic măcinat.
Serviţi peştele alături de praz sotat în unt şi stropit cu zeamă de lămâie.
File de salau cu ghimbir si salvie
Pofta buna!