File de salau cu masline
PrinteazaFile de salau cu masline
- 800g file de şalău
- 1 ceapă mijlocie
- 2 roşii medii
- 100g măsline negre
- 150ml vin alb sec
- 150ml ulei (pref. măsline)
- 2 căţei de usturoi
- 500ml supă de peşte
- 4 linguri făină
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte 3-4 minute în 50 ml ulei, se adaugă faina şi se mai lisă la foc mic, până ce se runeneşte puţin.
Se stinge apoi cu 100 ml vini şi se amestecă încontinuu, până ce sosul se îngroaşă puţin. Se adaugă supa şi se fierbe sosul în continuare, ciica 10 minute, la foc mic, amestecându-1 din când în când.
Se unge o tavă cu 50ml ulei, se pune fileul de şalău în ea, se stropeşte cu vinul rămas, se presară cu sare şi piper, după gust, şi se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 15 minute.
Se spală roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe. Se curăţă măslinele de sâmburi şi se taie în feliuţe.
Se călesc roşiile şi măslinele 3-4 minute la foc iute în 50ml ulei şi, cu 30 de secunde înainte de a lua tigaia de pe foc, se adaugă pătrunjelul şi usturoiul, tocate împreună, cât mai mărunt.
Pentru a servi acest preparat, se pun într-o farfurie 3-4 linguri de sos, apoi se pune fileul de şalău, iar deasupra se adaugă 1-2 linguri din amestecul de roşii, măsline, usturoi şi pătrunjel.
Pofta buna!