File de salau cu praz si cascaval
PrinteazaFile de salau cu praz si cascaval din: fileuri de salau, praz, unt, cascaval, ceapa, usturoi, patrunjel, faina.
- 4 fileuri de şalău
- 2 fire praz
- 100 g unt
- 150 g caşcaval
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- făina
Mod de preparare:
Se presară peştele cu sare şi piper, apoi se trece prin făină, după care se prăjeşte în unt, la foc mic, până se rumeneşte pe ambele părţi. Se scoate pe şerveţele absorbante.
In uleiul rămas se căleşte prazul tăiat rondele, cu ceapa tocată, până se înmoaie puţin. Deasupra se aşază peştele şi se presară caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat.
Se potriveşte de sare şi piper, se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă la foc mic 4-5 minute.
File de salau cu praz si cascaval
Pofta buna!