File de salau cu ragout de creveti
PrinteazaFile de salau cu ragout de creveti din: salau, unt, vin, creveti, ciuperci, ceapa, frisca, zeama de lamaie, sare, piper, faina, busuioc, patrunjel.
- 900 g file salau
- 50 g unt
- 100 ml vin alb sec
- 150 g creveti
- 100 g ciuperci
- 1ceapa
- 150 g frisca lichida
- 0.50ml zeama de lamaie
- sare
- piper alb
- 50 g faina
- busuioc
- 1 leg.patrunjel verde
Mod de preparare:
Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In untul incins se prajesc feliile de peste pe o parte dupa care se intorc pe cealalta parte dupa care se adauga patrunjelul verde taiat marunt,zeama de lamaie si vinul alb.
Dupa ce am adaugat ingredientele de mai sus vom innabusi feliile de salau .
Ceapa curatata se taie marunt(foarte fin),se caleste si se adauga si ciuperciletaiate marunt,crevetii si busuiocul.
Adaugam sare si piper alb.Peste creveti se strecoara zeama de la fileul de salau si se da in fiert dupa care se va aduaga faina amestecata cu frisca lichida,se mai adauga putin vin si zeama de lamaie .
Feliile de peste se vor servi cu acest ragout deasupra.
Pofta buna!