File de salau cu sos de portocale

Printeaza

File de salau cu sos de portocale din:  file de salau, portocale, unt, zahar, sare, piper, pesmet, vin, piper, fasole, marar.

Ingrediente:File de salau cu sos de portocale

  • 6 bucati file de salau
  • 3-4 portocale
  • 50 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri vin alb demidulce
  • piper boabe rosu
  • pastai de fasole
  • marar pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp de 10 minute la rece. Intre timp, se dă drumul la cup­tor la 120°C. Se unge o tavă cu unt peste care se pre­sară o lingură de pesmet.

Se desfac porto­calele, se curăţă bine să nu rămână nicio pieliţă, se taie fâşii subţiri şi se amestecă cu untul topit, zahărul, sare, piper boabe şi măcinat şi se fierb câteva minu­te până se face un sos consistent.

Se pun feliile de peşte în tavă, se stropesc cu vin şi cu sosul pre­parat şi se bagă la cuptor până capătă culoarea arămie. După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute la răcit, se aşază pe un platou şi se stropeşte cu vin şi sos. Se ornează cu fire de mărar şi faso­le verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.