File de salau cu sos de portocale
PrinteazaFile de salau cu sos de portocale din: file de salau, portocale, unt, zahar, sare, piper, pesmet, vin, piper, fasole, marar.
- 6 bucati file de salau
- 3-4 portocale
- 50 g unt
- 1 lingura de zahar
- sare
- piper
- 1-2 linguri pesmet
- 2-3 linguri vin alb demidulce
- piper boabe rosu
- pastai de fasole
- marar pentru ornat
Mod de preparare:
Se stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp de 10 minute la rece. Intre timp, se dă drumul la cuptor la 120°C. Se unge o tavă cu unt peste care se presară o lingură de pesmet.
Se desfac portocalele, se curăţă bine să nu rămână nicio pieliţă, se taie fâşii subţiri şi se amestecă cu untul topit, zahărul, sare, piper boabe şi măcinat şi se fierb câteva minute până se face un sos consistent.
Se pun feliile de peşte în tavă, se stropesc cu vin şi cu sosul preparat şi se bagă la cuptor până capătă culoarea arămie. După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute la răcit, se aşază pe un platou şi se stropeşte cu vin şi sos. Se ornează cu fire de mărar şi fasole verde.
Poftă bună!