File de salau cu sos de vin

Printeaza

File de salau cu sos de vin

Ingrediente:File de salau cu sos de vin

  • 4 fileuri de şalău
  • ceapă
  • 200 ml vin
  • 50g unt
  • 10g făină
  • gălbenuş de ou
  • 200ml smântână
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • pi­per

 

Mod de preparare:

Se rulează fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert într-o cratiţă cu ceapa tocată, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea.

Se lasă să fiarbă acoperit 10 minu­te, apoi se scot şi se ţin la cald, iar zeama în care au fiert se strecoară. Se încălzeşte untul, amestecându-1 pe foc cu făina, fără ca aceasta să prindă culoa­re.

Se stinge cu zeama strecurată şi se lasă să fiarbă împreună 5 minute, amestecând mereu.

Se leagă apoi sosul cu gălbenuşul, se amestecă cu smântână şi se toarnă peste rulourile ţinute la cald.

Se aşază pe un platou şi se gar­nisesc cu roşii mici, înăbuşite în unt. Se scot scobitorile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.