File de salau cu sos de vin
PrinteazaFile de salau cu sos de vin
- 4 fileuri de şalău
- ceapă
- 200 ml vin
- 50g unt
- 10g făină
- gălbenuş de ou
- 200ml smântână
- 1 legatura pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rulează fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert într-o cratiţă cu ceapa tocată, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea.
Se lasă să fiarbă acoperit 10 minute, apoi se scot şi se ţin la cald, iar zeama în care au fiert se strecoară. Se încălzeşte untul, amestecându-1 pe foc cu făina, fără ca aceasta să prindă culoare.
Se stinge cu zeama strecurată şi se lasă să fiarbă împreună 5 minute, amestecând mereu.
Se leagă apoi sosul cu gălbenuşul, se amestecă cu smântână şi se toarnă peste rulourile ţinute la cald.
Se aşază pe un platou şi se garnisesc cu roşii mici, înăbuşite în unt. Se scot scobitorile.
Pofta buna!