File de şalău cu vinete
PrinteazaFile de şalău cu vinete
- 4 bucăţi file de şalău
- 100ml ulei
- 2 vinete
- 300g roşii mici (cherry)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se taie în felii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să se scurgă de zeama amăruie.
Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se spală, se scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte în ulei, câte 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mic, apoi se scoate pe o farfurie, se acoperă şi păstrează la cald.
In grăsimea rămasă se pun feliile de vinete şi roşiile întregi. Se prăjesc roşiile şi vinetele câte 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Se pune peştele în tigaie peste vinete şi roşii, se adaugă o ceşcuţă cu apă fierbinte, se potriveşte de sare şi piper, se acoperă tigaia şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic.
Se serveşte fileul de şalău pe un pat de felii de vinete, cu roşii şi cu sosul din tigaie.
Pofta buna!