File de şalău gratinat
PrinteazaFile de şalău gratinat
- 500 g file de şalău
- 70 g făină
- 70 g unt
- 40 ml vin alb
- 40 g caşcaval
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 40 g ceapa
- piper
- foi de dafin
- sare
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli fileul de şalău şi-l tai. Caşcavalul îl cureţi de coajă ,şi-l dai pe râzătoare. Ouăle le speli, le treci prin jet de apă rece, separi gălbenuşurile de albuşuri. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai mărunt.
Lămâia o speli şi o tai rondele. Fileurile de şalău le fierbi în apă cu sare, piper, foi de dafin, ceapă şi vin. După fierbere le aşezi pe un platou. Separat, prepari un sos din unt încălzit la care adaugi făină dizolvată în 50 ml lapte rece.
Adaugi cantitatea de lapte rămasă şi mai fierbi 15 minute, având grijă să nu se prindă. Sosul obţinut îl torni peste bucăţile de şalău, presari cascaval ras pentru gratinare.
File de şalău gratinat
Pofta buna!