File de şalău gratinat

Printeaza

File de şalău gratinat 

Ingrediente:File de salau gratinat

  • 500 g file de şalău
  • 70 g făină
  • 70 g  unt
  • 40 ml vin alb
  • 40 g caşcaval
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 40 g ceapa
  • piper
  • foi de dafin
  • sare
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli fileul de şalău şi-l tai. Caşcavalul îl cureţi de coajă ,şi-l dai pe râzătoare. Ouăle le speli, le treci prin jet de apă rece, separi gălbenuşurile de albuşuri. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai mărunt.

Lămâia o speli şi o tai rondele. Fileurile de şalău le fierbi în apă cu sare, piper, foi de dafin, ceapă şi vin. După fierbere le aşezi pe un platou. Separat, prepari un sos din unt încăl­zit la care adaugi făină dizolvată în 50 ml lapte rece.

Adaugi cantitatea de lapte rămasă şi mai fierbi 15 minute, având grijă să nu se prindă. Sosul obţinut îl torni peste bucăţile de şalău, presari cascaval ras pentru gratinare.

File de şalău gratinat

File de salau gratinat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.