File de salau in aspic cu legume
PrinteazaFile de salau in aspic cu legume din: salau, ceapa, marar, patrunjel, sare, piper, vin, lamaie, gelatina.
- un kilogram de şalău file
- o ceapă albă
- o ceapă verde
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper alb praf şi boabe
- 3-4 linguri de vin alb demisec
- 2 lămâi
- zeama de la o lămâie
- 50 g gelatină
Mod de preparare:
Se spala fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină sare, 30 de minute sau chiar 40, dacă este nevoie. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă într-o sită.
Separat, se pun să fiarbă în 2-3 clocote cu apă, sare, piper, vin, zeama de lămâie, ceapa tăiată solzişori şi câteva boabe de mazăre, iar apoi se adaugă gelatina şi se mai fierbe puţin.
Se desfac bucăţile de peşte şi se taie cubu- leţe. Se aşază în boluri bucăţelele de peşte, feliile de lămâie, ceapa verde tocată mărunt, firele de mărar şi pătrunjel şi se toarnă aspicul. Se lasă să se răcească pe balcon sau în cămară.
După ce s-a răcit, se răstoarnă formele sau bolurile pe platou şi se ornează cu pătrunjel, zeamă de lămâie şi felii de lămâie.
Poftă bună!