File de salau la tigaie

Printeaza

O reteta gustoasa de salau cu: sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar, chivas.

Ingrediente:File de salau la tigaie

  • 4 bucăţi file de şalău
  • sare de mare
  • piper negru măcinat
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • o ceapă
  • un ardei verde
  • 1-2 dovlecei
  • 2-3 morcovi
  • 2 căţei usturoi
  • 2 cartofi
  • o legătură mărar
  • chivas

Mod de preparare:

Se curăţă legumele. Se spa­lă şi se taie cubuleţe. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte, apoi se adaugă ardeii, morcovii, cartofii şi dovleceii. Se curăţă şi usturoiul, se pi­sează şi se adaugă spre sfârşit, cu sare şi piper, când legumele sunt aproape făcute.

Bucăţile de peşte se dau cu sare şi piper şi se prăjesc în puţin ulei de măsline.

Se rumenesc uşor pe toate părţile şi, dupa ce s-au făcut, se servesc cu legumele coapte în tigaie şi se ornează cu mă­rar proaspăt şi chivas.

File de salau la tigaie

File de salau la tigaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.