File de salau la tigaie
PrinteazaO reteta gustoasa de salau cu: sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar, chivas.
- 4 bucăţi file de şalău
- sare de mare
- piper negru măcinat
- 3-4 linguri ulei de măsline
- o ceapă
- un ardei verde
- 1-2 dovlecei
- 2-3 morcovi
- 2 căţei usturoi
- 2 cartofi
- o legătură mărar
- chivas
Mod de preparare:
Se curăţă legumele. Se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte, apoi se adaugă ardeii, morcovii, cartofii şi dovleceii. Se curăţă şi usturoiul, se pisează şi se adaugă spre sfârşit, cu sare şi piper, când legumele sunt aproape făcute.
Bucăţile de peşte se dau cu sare şi piper şi se prăjesc în puţin ulei de măsline.
Se rumenesc uşor pe toate părţile şi, dupa ce s-au făcut, se servesc cu legumele coapte în tigaie şi se ornează cu mărar proaspăt şi chivas.
File de salau la tigaie
Pofta buna!