File de salau pane cu salata
PrinteazaO retete de file de salau cu sare, piper, oua, faina, ceapa, pesmet, ulei, salata verde, otet aromatic, zahar, usturoi, zeama de lamaie, castravete, rosii si ulei de masline.
- 4 bucati mari de file de salau
- sare
- piper
- 3 oua
- 3 linguri faina
- ceapa
- 3-4 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
- salata verde
- otet aromatic
- o lingurita zahar
- 1-2 catei de usturoi
- zeama de la o lamaie
- 1-2 rosii/un castravete
- o lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Se sterg de apa bucatile de salau si se condimenteaza cu sare si piper. Se desfac ouale intr-un bol si se bat spuma. Fiecare bucata de peste se trece prin ou si pesmet.
Se incinge uleiul in tigaie si se pun bucatile de peste la prajit. Se lasa 3-4 minute pe o parte si 3-4 minute pe cealalta parte, pana capata culoarea galben-auriu. Se scot pe un platou tapetat cu prosoape absorbante si se lasa sa se scurga de ulei.
Se spala salata verde in cateva ape, se scurge, se taie ceapa si usturoiul marunt, rosiile se spala si se taie cubulete. Toate se pun intr-un bol si se amesteca cu otetul, sare, piper, zaharul si ulei de masline. Pestele se serveste cu salata si paine calda, de casa.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salau pane