File de somon cu cartofi
PrinteazaFile de somon cu cartofi din: cartofi, praz, fasole mangetout, rosii cherry, smantana, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
- 4 fileuri de somon
- 4 cartofi mai mari
- un fir de praz
- 200 g fasole mangetout
- 200 g roşii cherry
- 300 ml smântână
- o legătură de mărar
- doi căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc şi se înfăşoară în folie de aluminiu.Se introduc în cuptorul încins circa 30 de minute şi se păstrează la cald.
Fasolea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Prazul se curăţă, se spală şi se taie ronidele.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune prazul, se căleşte cinci minuţie, apoi se adaugă fasolea şi roşiile cherry întregi. Se condimentează, se ţine la foc iute cinci minute şi se păstrează la cald.
Fileurile de somon se spală, se şterg cu un şervet absorbant, se ung cu ulei şi se condimentează. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-30 de minute.
Se scot pe un platou şi se servesc cu legumele prăjite şi cartofii copţi alături.
Pofta buna!