File de somon cu lamaie si cartofi natur
PrinteazaFile de somon cu lamaie si cartofi natur din: file de somon, ulei de masline, cartofi, lamaie, marar, delicat, sare.
- 600 g somon
- 100 ml ulei măsline
- 3 cartofi
- o lămâie
- mărar verde tocat
- 10 g Delicat de legume
- sare
Mod de preparare:
Fileul de peşte se unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune într-o tavă la cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde bine, circa 20 de minute. Separat, curăţăm cartofii, îi tăiem cubuleţe, îi punem în apă rece şi îi fierbem adăugând sare.
Intre timp verificăm somonul, iar dacă este gata îl scoatem de la cuptor, îl lăsăm două minute, îl luăm uşor cu o paletă şi îl aşezăm pe un platou întins. Cartofii fierţi îi scurgem de apă, îi presărăm cu ulei şi sare, îi amestecăm uşor, apoi îi aşezăm lângă somon.
Lămâia o adăugăm fie tăiată rondele, fie o stoarcem pe somon. Somonul se serveşte cu cartofi natur presăraţi cu mărar verde tocat, sau legume fierte dupa gust.
Poftă bună!