File de somon cu orez basmati
PrinteazaFile de somon cu orez basmati din: pasta tandoori, iaurt natural, fileuri de somon, orez basmati, castravete, zeama de lamaie, fulgi de migdale, patrunjel si menta.
- 3 linguri pasta tandoori – optional
- 6 linguri iaurt natural
- 4 fileuri de somon
- 300 g orez basmati
- 1/2 castarvete, razuit
- zeama de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit
- 3 linguri fulgi de migdale, rumenite
- patrunjel proaspat, tocat
- menta proaspata, tocata
Mod de preparare:
Combină pasta tandoori cu 2 linguri iaurt şi zeama de lămâie şi pune peştele la marinat în această compoziţie 10 min, în timp de fierbe orezul, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Incinge grătarul la temperatură potrivită. Aşază fileurile pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt cu pieliţa în jos şi dă la grill 15 min, până când se pătrund.
Combină orezul fiert cu migdalele şi pătrunje ul. Amesteca iaurtul cu castravetele şi menta şi serveşte cu peştele cu câte o lingură de sos şi sferturi de lămâie.
File de somon cu orez basmati
Pofta buna!
Interesanta reteta asta