File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt

Printeaza

File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt din: linte, somon, prosciutto, ulei de masline, lamaie, menta, patrunjel, busuioc, spanac, iaurt, sare, piper.
Ingrediente:File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt

  • 400 g linte
  • 6 fileuri de somon (circa
    200 g fiecare)
  • 12 felii subţiri de prosciutto (sau
    bacon afumat)
  • ulei de măsline
  • 1-2 lămâi
  • 2 căni de frunze de verdeaţă (mentă, pătrunjel şi busuioc)
  • 4 căni frunze de spanac crude
  • 300 g iaurt
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare:

Se spală lintea şi se fierbe în apă (fără sare!) apoi se scurge bine. Se pudrează fileurile cu sare şi piper, apoi de învelesc în 2 felii de bacon fiecare, dar lăsând o parte din carne neacoperită, se aştern pe o tavă de dimensiuni potrivite, se stropesc cu ulei şi se coc în cuptorul încins, până ce feliile de bacon sunt uşor rumene (10-15 min).

Lintea se amestecă cu zeamă de lămâie, piper şi sare după gust, se stropeşte cu 4 linguri de ulei. Toate frunzele se taie mare. Când peştele este gata, frunzele se amestecă cu lintea şi se încing
3- 3 minute la cuptorul cu microunde. Se aranjează pe farfurii peştele, se adaugă garnitura de linte cu verdeţuri, care se stropeşte abundent cu iaurt bătut cu sare, piper şi lămâie.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.