File de somon cu sote de fasole verde si cartofi copti
PrinteazaFile de somon cu sote de fasole verde si cartofi copti din: lamaie, crema de branza, tarhon, usturoi, fasole verde, somon, cartofi copti.
- 1 lămâie
- 200g cremă de brânză
- 1 legătură mică de tarhon, doar frunzele păstrate şi tocate
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 400g de fasole verde, capetele îndepărtate, apoi păstăile tăiate, în jumătăţi
- 4 fileuri de somon
- cartofi noi mici, copţi, pentru servit
Mod de preparare:
Rade coaja lămâii, apoi taie lămâia în sferturi. Combină crema de brânză, tarhonul, usturoiul, coaja rasă de lămâie şi puţină zeamă, asezonează după gust, apoi lasă deoparte acest sos.
Dă în clocot o oală de apă, sărată în prealabil şi fierbe în ea fasolea verde timp de 3 minute. Scoate-o cu ajutorul unei spumiere, scurge-o şi răceşte-o sub un jet de apă rece, înainte de a o tăvăli prin sos.
Dă din nou în clocot oala de apă, apoi micşorează focul şi pune cu grijă în oală fileurile de somon. Fierbe-le 8-10 minute sau până când se pătrund suficient.
Scoate-le din apă şi lasă-le să se scurgă pe un şervet de hârtie, înainte de a le transfera pe farfurii. Serveşte peştele cu fasolea verde şi cartofi noi mici.
File de somon cu sote de fasole verde si cartofi copti
Pofta buna!
bun fileul asta de somon