File de somon cu vinete şi praz
PrinteazaO reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata.
- 4 fileuri de somon (150 g fiecare)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- câteva crenguţe de cimbru
- sare şi piper
pentru legume:
- 1 fir de praz
- 1 vânătă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Scoate cu o pensetă oasele din fileurile de somon şi pune peştele 10 minute la marinat în 4 linguri de ulei de măsline în care ai adăugat crenguţe de cimbru rupte.Intre timp, taie prazul rondele subţiri şi pune-1 la înăbuşit, la foc mic, într-o crăticioară cu 2 linguri de ulei de măsline încins.
Taie vânătă cuburi şi căleşte-o într-o tigaie neaderentă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper.Incălzeşte cuptorul la 210° C. Aşază fileurile de somon într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi pune pe lângă ele legumele călite. Presară sare şi piper, după gust, şi coace peştele 10 minute în cuptorul preîncălzit.
Când sunt gata, aşază fileurile de somon pe farfurii şi serveşte-le cu garnitură de praz şi vinete crocante.
File de somon cu vinete şi praz
Pofta buna!