File de somon in crusta de nuci
PrinteazaFile de somon in crusta de nuci din: somon, unt, miere, sos de soia, zahar brun, ghimbir, usturoi, lamaie, amidon, nuci pecan, pesmet, patrunjel, sare, piper.
- 4 fileuri de somon
- 2 linguri unt nesărat
- 1/4 cana miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura de ghimbir proaspat ras
- 2 catei de usturoi, tocat
- sucul de la 1 lamaie
- 2 lingurite amidon
Pentru crusta:
- 1/2 cana nuci pecan
- 1/2 cană pesmet
- 1/4 cană de frunze proaspete de patrunjel
- sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Pentru a pregati crusta, combinati la blender nuci pecan, pesmet și pătrunjel, adaugati sare și piper, dupa gust. Dati fileurile de somon prin acest amestec.
Se topește untul într-o tigaie mare. Adaugati somonul si rumenti pe ambele parti, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Dati apoi la cuptor aproximativ 10-12 de minute.
Pentru a face glazura de lamaie, combinati miere, sos de soia, zahăr brun, ghimbir, usturoi, suc de lamaie si amidonul într-o cratiță mică la foc mediu.
Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe aproximativ 3-4 minute.
Serviti somonul cu glazura de lamaie.
Pofta buna!