File de somon in crusta de piper
PrinteazaO reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras, bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt.
- 1 dovlecel mic
- câte 1 ardei gras roşu şi galben
- 1 bulb de fenicul
- 1/2 legătură arpagic
- 4 linguri piper
- 4 file de somon (a 150 g)
- 2 linguri suc de lămâie
- sare
- 3 linguri ulei
- 2 linguri unt
- piper
Mod de preparare:
Pregatiţi legumele, tăiaţi-le mărunt şi apoi beţigaşe. Spălaţi arpagicul, apoi tăiaţi-l rulouri mici. Pisaţi piperul. Spălaţi somonul, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, stropiţi-l cu suc de lămâie, apoi săraţi-l.
Tăvăliţi somonul prin piper, apoi presaţi-l uşor. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu. Prăjiţi bucăţile de peşte câte 4 minute pe fiecare parte.
Intre timp încingeţi untul într-o tigaie şi căliţi fâşiile de legume circa 4 minute. Condimentaţi-le cu sare şi piper, apoi presăraţi-le cu arpagic. Serviţi legumele cu bucăţile de peşte.
File de somon in crusta de piper
Poftă bună!